Anabilim Dalımız, ülkemizde gerek verdiği eğitim, gerekse akademik kadrosunun alanlarında gerçekleştirdiği cerrahi uygulamalar ile en çok rağbet gören klinikler arasında yer alırken, her yıl TUS?da da en başarılı öğrencilerin tercih ettiği bir klinik vasfına sahiptir.
Göz kliniği geride kalan 26 yıl içerisinde 60 uzman yetiştirmiştir. 50?nin üzerinde uzman hekime de birimlerde eğitim alma fırsatı yaratılmıştır.
Öğretim üyelerinin yaptığı ve geliştirdiği cerrahi uygulamalar dünya standardında olup, literatüre kendi ismi ile birçok yeni teknik eklemiştir. Kliniğimiz ulusal ve uluslar arası yayınlarıyla bilgi üretme konusunda gelen Anabilim Dalları arasında yer almıştır.
Klinik olarak her yıl Oftalmik Cerrahi Kursu düzenlenmekte olup en son 9. Canlı Cerrahi Kursunu düzenleyen ekibimiz, yüksek katılımlı toplantıları muntazaman gerçekleştirmiştir.
Başlangıçta (1991) Anabilim Dalı bünyesinde Gazi Göz Hastalıkları Kliniğini geliştirme ve güçlendirme derneği kurulmuştur. Bu dernek 1998 yılında vakıf haline dönüştürülerek Gazi Göz Vakfı adı ile üniversite dışından Anabilim Dalımızı desteklemeye devam etmektedir. Halen Anabilim dalı adına Retina-Vitreus ve Glokom-Katarakt adında 2 adet Ulusal akademik dergi yayınlamaktadır. Böylece göz biliminin gerek yurt içi gerekse yurt dışı yaygınlaştırılmasına çalışılmaktadır.
Ayrıca vakfımız; 2006 yılından itibaren dergilerimizde yayınlanan en iyi araştırma makalelerine ?Gazi Göz Vakfı Bilimsel Teşvik Ödülü? vererek göz hastalıkları ile ilgilenen hekimleri ödüllendirmektedir.
Kliniğin kuruluşundan bu yana vizyonu: vereceği eğitim-öğretim, üreteceği bilgi, kullanacağı ileri teknoloji, özgün hasta tanı ve tedavi hizmetleriyle ulusal ve uluslar arası alanda lider konumda yer almak olmuştur.
Kliniğimiz bir çok alanda da bu hedefine ulaşmış bulunmaktadır.
Bu gün itibari ile Anabilim Dalı?nda 11 öğretim üyesi ve 16 asistan görev yapmaktadır. Akademik kadromuz kendi alanlarında; vitreus ve retina hastalıkları, nöro-oftalmoloji, kornea, pediatrik oftalmoloji ve şaşılık, refraktif cerrahi, glokom, oküloplastik ve kontakt lens üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.
Bugün tüm birimleriyle Türkiye çapında referans kliniği konumunda olan Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, Gazi Üniversitesi Hastanesi 13. katında 27 yatakla klinik ve poliklinik hizmetlerine devam etmektedir. Genel ve lokal ameliyathanelerinde 3 masada haftanın her günü en modern ekipmanla her yıl yaklaşık 4000 ameliyat yapılmaktadır.
Kliniğimizin misyonu: Üniversitenin kabul ettiği değerleride benimseyerek, ileri teknolojiyi kullanmak suretiyle faaliyet gösterilen her alanda katma değer yaratmak, ileri düzeydeki hasta hizmetleri ile elde edilecek bilimsel birikimi eğitim, bilimsel araştırma ve yeni teknoloji üretiminde kullanarak üstün nitelikli hekimleri yetiştirmek, Araştırma görevlisi ve Tıp öğrencilerine gerekli eğitimi sağlayarak toplum yararına sunmaktır.